CartDin varukorg är tom!  

Butik för välmående, hälsa och lugna stunder

Ekologiskt Inkabär 150g

Suveränt näringskälla  • Inkabär är ett suveränt källa för betakaroten (förstadium för A-vitamin), C-vitamin, tiamin (B1), niasinin (B3), fosfor och protein.  • De små tuggbara frön i bäret är svagt laxerande så bäret fungerar som ett bra hjälp för magens funktion. • Inkabär är ett bra källa för IgA (Immunglobulin A) som stödjer immunförsvaret.  • Inkabär innehåller mycket bioflavonoider vilka enligt hundratals forskningar har hälsofrämjande egenskaper. • Inkabär innehåller mycket pektin vilken reglerar kostens väg i matsmälltningskanalen. Dessutom binder den sig kolesterol (framför allt den ”onda” LDL-typen). Incan Berry, Inkabär, Physalis Peruviana, som även kallas ”det gyllene bäret” - detta tuffa bär växer alltid först till sådana område som drabbats av naturkatastrof eller någon annan skada. Inkabär är uppskattat i Peru för dess energigivande egenskaper. Det kallas också för ”Sydamerikansk Gojibär”. Inkabär innehåller mer protein än Goji. Att plocka och torka dessa värdefulla små bär är mycket tidskrävande arbete. En arbetare hinner plocka och putsa 10 kilo bär under en arbetsdag vilket ger 1,7 kilo torkade bär! När färska bär är mogna plockas dem och torkas i solen. Där får de torkas tills det finns precis rätt mängd fuktighet kvar. De torkade bärens storlek och färg varierar. De kan vara allting mellan gult till mörkt orange. Smaken är samtidigt syrlig och söt. Många blir fasta i smaken och vill ha mer. Prova gärna att blanda Incabär med t.ex. Cashewnötter. Näringsinnehåll per 100g Energi - 268 kcal Protein - 16 g Kolhydrater - 50 g Fett - 0 g Fibrer - 11  g


Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
IB150WS

Drift & produktion:  Wikinggruppen