Indiansocker

Indiansocker som är klassat till fullrörsocker är oraffinerat socker. Det framställs enligt sekelgamla traditioner. Den naturliga tillverkningsprocessen är skonsam och bevarar näringsämnen. Indiansocker framställs av en långsamt växande sockerrör art som växer bland lokalbefolkningen i Bolivia, hjärtat av Sydamerika.

Fullrörsocker är torkat men annars obehandlat sockerrörjuice. Fullrörsocker används som ett hälsosammare alternativ för vitt socker. Sockerinnehavet är ca 89,5 %, resten uppfattas som mineraler, alltså näringsämne och spårelement.

Masajos Indiansocker har genomgått en granskning i Finlands tullaboratorium. Inga rester av bekämpningsmedel hittades.
Indiansocker framställs av en långsamt växande sockerrör art. Det växer bland lokalbefolkningen i hjärtat av Sydamerika och är fri från bekämpningsmedel.

Indiansocker är klassat som fullrörsocker. Detta betyder att sockret inte har raffinerats en enda gång!

Sockerrörets juice pressas fram skonsamt, därefter torkas det med svagt värme. Detta gör att alla viktiga vitaminer och mineraler bevaras kvar. Därefter malas det torra juice och slutas in i påsarna.
Mark där det växer är mineralrik och ger en excellent kalium/magnesium balans vilket anses vara viktigt för kroppens pH-balans.

Namnet Indiansocker är gett för att visa uppskattning för indianernas arbete. Jämfört med industritillverkat socker så tar det ungefär 1000 gånger längre tid att framställa äkta fullrörsocker.

Du kan göra egen sportdryck av Indiansocker. Blanda 3 dl vatten med 3 msk Indiansocker och 1/4 tsk Rosensalt och drick före, under och efter träningen. Du kommer att märka skillnaden!

Drift & produktion:  Wikinggruppen